dzięki za odpowiedz ! co do zdjęcia będzie ciężko . Fakt nie ma ani nadawania ani odbioru . A dokładnie to oderwały się kabelki od samej wtyczki którą wkłada się do cb
Przełącznik wycieraczek
Zwiń
X
-
Przełącznik wycieraczek
Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z przełącznikiem. 2 razy wywaliło mi błąd:
00888 - Wiper Switch for Intermittent Operation (E22)
014 - Defective - Intermittent
Wiem że chodzi o przerywaną pracę wycieraczek bo sam widzę i mnie bardzo to denerwuje jak jak włączę ten tryb a wycieraczki raz się włączą i potem przerywany tryb pracy nie działa.
Moje pytanie jest takie czy czeka mnie wymiana całego przełącznika czy np jest coś takiego że wystarczy ten przełącznik rozebrać przeczyścić styki ??? Podobnego posta znalazłem z przełącznikiem od tempomatu i ktoś napisał i że przeczyścił styki i tempomat zaczął z powrotem mu działać
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002przeczyść styki w przełączniku ( tym na górze wajchy od wycieraczek ) i będzie OK.
Komentarz
-
-
terre, coś mi się kojarzy, że tą część z przełącznikiem to można rozłożyć nawet bez wyciągania manetki. Ale mogę się mylić. Coś mi świta, że ktoś tu robił podobne "czyszczenie" styku od tempomatu i wystarczyło podważyć plastik i manetka rozeszła się jakby "na pół" dając dostęp do styków. Spróbuj poszukać w necie może znajdziesz jakiś opis...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz